суббота, 27 сентября 2014 г.

Gnocchi alla Romana

Saporie.com - Gnocchi alla romana








Описание:

Saporie.com: video ricetta http://www.saporie.com/it/doc-s-85-13... per realizzare gli gnocchi alla romana: una delle ricette più gustose della tradizione laziale.

1 l di latte
200 g di semolino
200 g di burro
2 tuorli d'uovo
200 g di parmigiano grattugiato
sale

Scaldare il latte con un pizzico di sale e portare a ebollizione. Intanto sciogliere le tre parti del burro che serviranno per gratinare gli gnocchi.

Con l'aiuto di una frusta, unire il semolino al latte versandolo a pioggia e facendo attenzione che non si formino grumi. Abbassare la temperatura cuocere per alcuni minuti e mescolare continuamente.

Una volta raggiunta la consistenza desiderata, spegnere e aggiungere due rossi d'uovo, il burro restante e due cucchiaini di parmigiano grattugiato. Amalgamare l'impasto per alcuni minuti.

Ultimata la cottura e amalgamato l'impasto, raffreddare il tutto all'interno di una teglia precedentemente unta. Con un cucchiaio, una spatola o un foglio livellare e lasciar raffreddare per circa quindici minuti.

Tagliare gli gnocchi con il coppa pasta. Poi ricoprirli con il burro, che nel frattempo si sarà sciolto, e abbondante formaggio. Infornare per 30 minuti a 200°C.

Quando gli gnocchi saranno ben gratinati, impiattarli con una paletta e spolverarli nuovamente con il parmigiano.

La video ricetta degli gnocchi alla romana è stata realizzata dallo chef Fabrizio Barontini

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You'll Need:

Vegetable oil
3 cups milk
1 1/2 teaspoon salt
Large pinch of ground nutmeg
Large pinch of pepper
1 cup plus 2 tablespoons semolina
2 large egg yolks, lightly beaten
1 cup freshly-grated Parmesan cheese
6 tablespoons butter

Procedures : Line the bottom of a 15 1/2 x 10 1/2-inch baking pan with aluminum foil. Generously oil the foil.

Heat milk, salt, nutmeg and pepper in heavy saucepan over medium-high heat just to simmering. Do not boil; reduce heat to medium-low. Begin whisking or stirring milk briskly and add semolina in thin steady stream, taking care not to let lumps form. Cook, stirring frequently, until thick enough for spoon to stand upright and unsupported in center of mixture, 5 to 10 minutes.

Reduce heat to low; continue cooking, stirring constantly, until very thick, about 5 minutes longer. Remove from heat.

Add egg yolks, 1/4 cup of the cheese and 2 tablespoons of the butter to semolina mixture; stir until butter is melted and mixture is smooth. Transfer mixture to prepared pan. Pat out with spatula to 1/4 inch thickness. Refrigerate uncovered until cold, at least 1 hour.

Heat oven to 425 degrees F. Turn mixture out of pan onto flat surface; peel off foil. Cut gnocchi out of mixture with 2-inch round cutter.

Arrange gnocchi overlapping in 10-inch square shallow flameproof baking dish. Melt remaining 4 tablespoons butter. Drizzle melted butter over gnocchi. Sprinkle with remaining 1/4 cup cheese. Bake until tops of gnocchi are crisp and golden, 20 to 25 minutes. Place under broiler about 4 inches from heat, until light brown, 1 to 2 minutes. Serve at once

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